Reprezentanţii firmei care asigură hrana bolnavilor Spitalului Județean de Urgență Craiova au cerut conducerii unității medicale o situație actuală a medicilor care fac gărzi, după ce au observat că, în ultima perioadă, existau tot mai multe solicitări pentru meniurile zilnice.

Firma a venit cu un punct de vedere legat de întreaga situație, după ce conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova a informat medicii din gărzi că rezidenţii nu vor mai beneficia de masă gratis, ci contra cost, precizând că furnizorul a luat această decizie.

„SC ELCOMEX SRL derulează cu SCJU Craiova contractul de prestări servicii hrană bolnavi. Conform art. 12 pct. 18 din acest contract <<prestatorul are obligaţia să asigure la cerere şi contra cost hrănirea cadrelor medicale>>. Din anul 2011 şi până în prezent, SC ELCOMEX SRL nu a beneficiat de plata serviciului de hrănire a cadrelor medicale (medici şi rezidenţi) din gărzi, spitalul necomunicând o situaţie nominală zilnică a acestui personal”, au transmis reprezentanții firmei.

Aceștia au mai spus că pentru asigurarea mesei personalului medical care face gărzi, firma a închiriat un spaţiu pentru prepararea şi servirea hranei pe care l-a modernizat din buget propriu şi pentru care a plătit şi plăteşte în continuare chirie.

Totodată, conducerii SJCU Craiova i s-a cerut, luni, să comunice situaţia lunară a medicilor din gărzi pentru ca firma să aibă date concrete și de actualitate cu privire la acest lucru.

„Scopul este acela de a identifica persoanele din gărzi deoarece numărul solicitanţilor este din ce în ce mai mare, depăşind 80 de persoane zilnic, unele persoane neavând legătură cu gărzile, şi de alocarea corectă a acestui personal la servicii de hrană în ziua în curs pentru ziua următoare”, mai spun reprezentanţii societăţii.

Reprezentanţii firmei mai reclamă și faptul că nu au primit bani pentru masa asigurată personalului de pe elicopterul SMURD, timp de şase ani.

Articolul precedentAu furat portofelul cu bani și acte din geanta unei craiovence
Articolul următorConstructorii, spălătoriile auto și firmele de întreținere drumuri, în atenția ITM Dolj