Craiova va găzdui, în data de 8 iunie, startul celei de-a doua ediții a concursului de mountain biking (MTB) „Pedală în Bănie”, competiție deschisă cicliștilor profesioniști și amatori deopotrivă.

Inițiat anul trecut, evenimentul se prefigurează drept un succes și de această dată, după cum o arată numărul mare al celor care și-au anunțat deja prezența. Până la ora actuală, aproximativ 170 de concurenți s-au înscris în vederea participării la concurs.

Sportivii interesați se pot înscrie în concurs, online, până la data de 3 iunie, urmând pașii din linkul distribuit pe pagina oficială de Facebook a competiției „Pedală în Bănie”.

„Pentru o primă ediție, competiția din 2018 a marcat o reușită care a depășit chiar și așteptările noastre, ale inițiatorilor. A fost pentru noi și un bun prilej de a învăța din mers, de a observa aspectele care pot fi îmbunătățite, iar «Pedală în Bănie» 2019 ne găsește mai pregătiți, mai motivați, mai bine organizați. În privința participării, a trebuit să recurgem la o taxă modică, de numai 20 de lei în cazul înscrierilor online, care pot fi făcute până la 3 iunie, însă este un principiu care va funcționa tot în avantajul competitorilor. În principal, vorbim despre faptul că astfel putem asigura cronometrarea în sistem electronic, ceea ce va conduce la o procesare mai eficientă a rezultatelor și, în consecință, la un timp mult mai mic de așteptare pentru organizarea festivității de premiere”, a menționat Răzvan Catană, președintele A. S. „Ride Racing Team Ciclism“ Craiova

Concursul „Pedală în Bănie“ se va desfășura și de această dată pe două trasee, unul de 24 de kilometri, pentru cursa Race, celălalt de 47 km, pentru cursa Maraton, ambele traversând zone pitorești, unele chiar spectaculoase, pe malul râului Jiu sau prin păduri, în regiunea deluroasă din vecinătatea localităților Podari, Bucovăț, Palilula și Leamna de Jos.

„Traseele se bazează, în cea mai mare parte, pe structura celor de la ediția precedentă, cu mențiunea că am adăugat, la fiecare dintre ele, segmente interesante, care să mențină vie provocarea și să-i ajute pe participanți să descopere noi crâmpeie de natură cu totul speciale. Între timp, se lucrează zi de zi la amenajarea traseelor, pentru că, deși orice competiție de MTB este prin definiție dificilă, solicitantă și riscantă, noi facem absolut tot ceea ce este posibil pentru siguranța concurenților”, a mai spus Catană.

Ca și anul trecut, startul în concurs și premierea vor fi organizate la Sala Polivalentă Craiova.

„Voi aminti doar faptul că, de data aceasta, vom avea alături de noi trupa «The Meadow Reavers», din Bănie, care va concerta în deschidere, dar care va întreține atmosfera și după finiș, până la anunțarea rezultatelor oficiale. Cu alte surprize – și dulci, și răcoritoare – sunt responsabili sponsorii noștri generoși, cărora le mulțumim pentru susținere”, a conchis Răzvan Catană.

„Pedală în Bănie“ este primul concurs de MTB desfășurat în Craiova organizat de Asociația Sportivă „Ride Racing Team Ciclism“, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Asociația Clubul Sportiv „Dau Pedală“ și JCI Craiova.

Articolul precedentCinci instituții din Dolj au primit titlul de „Școală Europeană”
Articolul următorNoaptea Muzeelor, la Teatrul Colibri din Craiova. Ce au pregătit organizatorii pentru prima ediție