Cinci unități de învățământ din județul Dolj au primit, în această săptămână, titlul de „Școală europeană” pentru activitățile complexe desfășurate în domeniul proiectelor educaționale cu dimensiune europeană din ultimii ani.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, instituțiile declarate câștigătoare în cadrul celei de-a XVI-a ediție a Competiției Naționale „Școala Europeană” sunt Colegiul Național „Carol I”, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „C-tin Brâncuși”,  Liceul Tehnologic Auto,  Liceul „Voltaire” și Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Craiova.

„Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale”, a menționat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Articolul precedentA ajuns la spital, în urma unui accident produs pe un drum național din Dolj. Șoferița a vrut să întoarcă mașina și nu s-a asigurat
Articolul următorConcurs pentru cicliști, cu startul din Craiova