Teatrul Colibri din Craiova va organiza, sâmbătă, între orele 19.00 – 01.00, prima ediție a evenimentului „Noaptea muzeelor la Teatrul Colibri”, care le propune craiovenilor o călătorie prin istoria de 70 de ani a teatrului de păpuși din Bănie.

Instituția se va transforma pentru câteva ore, spun organizatorii acțiunii, într-o galerie cu exponate (păpuși, elemente de decor, recuzită, costume, fotografii, afișe), care s-au regăsit în spectacolele din repertoriu sau au însuflețit Muzeul „Memoria păpușilor jucate”, primul de acest fel din România, premiat UNITER.

„Nu vor lipsi jocurile și culorile, surprizele și provocările, întâlnirile cu actorii, confruntările, în cele mai nebănuite locuri ale teatrului, cu personaje din spectacole, emoția mânuirii păpușilor, curiozitatea descoperirii diverselor tipuri de păpuși. Ultima destinație a călătoriei va fi expoziția foto #InstaCraiova – ediția a IV-a, ce are ca tematică jungla urbană. Evenimentul Noaptea Muzeelor la Teatrul Colibri este totodată un discret omagiu pentru Eustațiu Gregorian, primul scenograf al teatrului de păpuși craiovean, personalitate internațională a scenografiei, creator de stil și estetici în teatrul românesc de animație”, se arată  într-un comunicat de presă al Teatrului Colibri din Craiova.

 

 

 

Articolul precedentConcurs pentru cicliști, cu startul din Craiova
Articolul următorElevi din Fălticeni și Drăgășani, în practică la Inspectoratul Județean de Jandarmi Dolj