Comercianții de flori din zona Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova acuză autoritățile municipale, în special Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Craiova, de faptul că de aproximativ trei ani nu li s-au eliberat procesele verbale de recepție, chioșcurile fiind construite în anul 2016. De asemenea, aceștia le cer polițiștilor locali să nu-i mai amendeze atunci când îi prind că opresc mașinile, pe Calea București, pentru a transfera florile sau coroanele din autoturisme, în chioșcuri.
Cele două probleme ale vânzătorilor de flori au fost aduse în atenție, joi, în cadrul ședinței de consiliu, consilierul municipal Marinel Florescu fiind cel care a transmis doleanțele comercianților.
„Avem o problemă privitor la chioșcurile unde se vând flori, pe Calea București, în zona Spitalului de Neuropsihiatrie. Acolo, spun dumnealor, această problemă are o vechime de doi-trei ani. Chioșcurile au fost construite în anul 2016 și oamenii nu au primit nici până azi procesele verbale de recepție a acestor chioșcuri. Sau o parte dintre ei a primit și o altă parte nu a primit. În al doilea rând, aceștia cer să nu mai fie amendați când opresc pentru a-și duce marfa din mașină în chioșc. Să le fie permisă oprirea în fața chioșcurilor”, a menționat Florescu.
În replică, viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a precizat că actele respective vor fi eliberate doar după ce proprietarii chioșcurilor se vor pune la punct cu tot ceea ce înseamnă partea de documentație.
Cât privește amenzile aplicate, în acele cazuri nu a fost vorba despre oprire, ci despre staționare, a mai spus Bărăgan.
„Noi, ca direcție de urbanism i-am asigurat că stăm la dispoziția dumnealor, le-am acordat asistență tehnică, dar nu putem să încălcăm legea. De două luni îi rog să mai aducă o hârtie la primărie. Știe domnul Turcu, cel care este lider al lor. Mai au de făcut o ridicare topo. Nu se poate face pe banii primăriei, ci dumnealor trebuie să o facă. Referitor la partea cu amenzile, le-am spus mere că au parcare, undeva pe partea dreaptă, înainte de chioșcuri. Le-am permis să și parcheze, dar dumnealor fac staționare. Este o diferență”, a explicat Bărăgan.
În timp ce vânzătorii de flori se plâng de faptul că nu sunt lăsați să oprească, șoferii care tranzitează zona, cunoscut fiind faptul că este o stradă intens circulată, au adus mereu în atenție disconfortul pe care aceste „opriri” îl creează în trafic.