Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, i-a solicitat primarului Craiovei să găsească o soluție pentru problema școlilor din municipiu care au multe spații libere, o vizită a autorităților la Colegiul „Ștefan Odobleja” din Craiova, a căror conducere se tot plânge de lipsa sălilor de clasă, evidențiind faptul că opt astfel de spații sunt de fapt închiriate unor societăți private.

Autorităților craiovene li s-a cerut să identifice aceste instituții școlare „aerisite”, din punct de vedere al spațiului, după ce Ecaterina Andronescu a fost informată că în Craiova sunt foarte multe situații de acest fel.

„M-a sunat doamna ministru, Ecaterina Andronescu, și mi-a cerut să găsim o soluție după ce a primit informații cu privire la faptul că mai multe școli din Craiova sunt libere, că au spații libere. M-a întrebat de ce nu mutăm elevii din aceste școli. I-am explicat că directorii școlilor nu vor disponibiliza spațiile, nu vor face niciodată o situație certă în acest sens, singura soluție fiind să luăm la pas școală cu școală și să le identificăm”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

O vizită făcută Colegiului „Ștefan Odobleja” din Craiova a scos multe lucruri la iveală, autoritățile depistând că în loc să amenajeze săli de clasă, conducerea unității a închiriat unor persoane din mediul privat mai multe spații. Astfel, aici au fost găsite săli de fitness sau de karate și judo.

„Am făcut o vizită la Colegiul „Ștefan Odobleja”. Se lucrează intens la pavilionul care prevede sala de festivități. Se reface și acoperișul în totalitate, iar pentru că acolo este deja schela montată am stabilit cu firma de construcții să refacem și fațada întrucât este deteriorată. Grav este că am identificat împreună cu Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Craiova și cu doamnele directoare de la „Odobleja” și „Voltaire”  opt spații care sunt ocupate, din punctul meu de vedere, fără nicio logică. În mare parte sunt închiriate căte societăți din mediul privat. Trebuie reținut acest aspect. De aceea la Odobleja nu sunt spații. Am găsit sală de mari dimesiuni ocupată cu aparatură de fitness și vorbim că nu avem săli de clasă. Este inadmisibil. Am identificat toate sălile care pot fi transformate și în cel mai scurt timp se vor reda Colegiului „Odobleja” săli de clasă, nu altceva”, a mai spus Genoiu.

Tot aici, una dintre cele două săli de sport a fost închiriată, în timp ce elevii Liceului „Voltaire” fac orele de educație fizică în curtea unității școlare.

„Am mai depistat ceva inadmisibil aici. Două săli de sport enorme. Ambele sunt dotate cu tot ceea ce trebuie. Doar una funcționează și cred că cealaltă tot închiriată este. În tot acest timp, elevii de la „Voltaire” fac sportul în curte. Și ei sunt elevii Craiovei. Urgent, trebuie rezolvată această problemă. Cei care sunt în consiliul de administrație al școlii trebuie să rezolve. Niște ambiții ale cadrelor didactice afectează practic acești copii. Ne ruga doamna directoare de la „Voltaire” să îi asfaltăm un teren, degradat acum, să facă și acei elevi sport. Nu este posibil. Când vremea este urâtă și acești copii trebuie să facă sport, iar soluție este cea de-a doua sală unde clar cineva are un contract de închiriere. Erau saltele de karate, judo, arte marțiale care cu siguranță nu au legătură cu elevii. Atâtea spații excendare câte sunt la „Odobleja” nu am găsit până acum la unitățile școlare din Craiova. Situația se va rezolva și vom identifica și spații din alte instituții”, a conchis edilul.

Anul trecut, Liceul „Voltaire” a fost mutat din clădirile Universității din Craiova într-unul dintre spațiile Colegiului „Ștefan Odobleja”, întrucât avea nevoie de acreditare, iar din acel moment între cele două unități a pornit un adevărat conflict. Profesorii de la „Odobleja” au susținut mereu că nu au spațiu pentru buna desfășurare a cursurilor, primarul depistând că altfel stau lucrurile.

Articolul precedentComercianții de flori din zona Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova, fără acte pentru chioșcuri, de trei ani. Cum s-a ajuns în această situație
Articolul următorSocial democrații au consilier nou în cadrul Consiliului Județean Dolj