Ambalaje, sticle din plastic, resturi menajere sau gunoi de grajd, toate sunt aruncate la voia întâmplării fie pe albia râurilor din comunele doljene, fie la marginea localităţilor. O situație extrem de gravă a fost întâlnită în comuna Bârca, acolo unde reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au scos de sub munții de deșeuri râul Desnățui, după ore bune de muncă.  

Problemele din comuna Bârca, privitor la acest obicei de a arunca gunoiul pe marginea, sunt vechi și autorităților le-a fost imposibil să vină cu o rezolvare chiar și după ce în zonă au fost montate camere de supraveghere.

„Aici a fost salubrizată zona podului pe care primăria comunei îl construieşte peste râul Desnăţui. Acţiunea de salubrizare a fost desfăşurată împreună cu angajaţii primăriei. Au fost înlăturate resturi vegetale şi deşeuri pentru a se elimina riscurile producerii de inundaţii. Gunoiul menajer, de grajd şi de construcţii, așa cum se poate observa din imagini, persistă peste tot”, a declarat purtătorul de cuvânt al ABA Jiu, Camelia Bărbuțu.

Până în prezent, au mai fost desfăşurate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, la nivelul judeţului, acţiuni de ecologizare în alte două puncte cheie ale județului, respectiv la Bucovăţ, pe râul Jiu, pârâul Valea Albă şi pârâul Tejacu, la Podari, tot pe râul Jiu şi pârâul Prodila, pe râul Jiu, la Zăval în zona podului și la Bistreţ în zona de protecţie a lacului.

Aceste activități vor continua și săptămâna viitoare, comuna Bucovăț fiind programată pentru data de 01 aprilie.

Articolul precedentInspectorii sanitari doljeni, cu ochii pe proprietarii de miei și iezi. Ce riscă vânzătorii de ocazie
Articolul următorComercianții de flori din zona Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova, fără acte pentru chioșcuri, de trei ani. Cum s-a ajuns în această situație