Peste 55 de persoane au fost depistate cu şedere ilegală, anul trecut, când spun reprezentanții Serviciului pentru Imigrări Dolj, acest fenomen a fost atent urmărit.

Șeful Serviciului pentru Imigrări Dolj, subcomisar Marian Daniel Iacob Calcinoschy , a precizat că s-a acționat, în special, asupra chestionării celor care invitat persoane din alte țări.

„În 2018 am intensificat activităţile asupra chestionării riguroase a celor care au invitat persoane din alte state, în ceea ce priveşte datele persoanelor vizitatoare, modul în care s-a intrat în contact cu acestea, activităţile pe care invitaţii urmau să le desfăşoare în România. Astfel, în 2018 au fost 39 de invitaţii în scop de vizită, 32 fiind aprobate. De asemenea au fost depistate, în Dolj, 57 de persoane cu şedere ilegală, fiind emise 34 de decizii de returnare, cele mai multe, adică  21pentru şedere ilegală şi s-au dat patru decizii de returnare pentru căsătorii de convenienţă , trei cu cetăţeni din Albania, una cu o persoană din Turcia. În cursul anului trecut, s-au dispus 241 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 132 au fost avertismente scrise, iar celelalte amenzi, cuntumul acestora fiind de peste 57.000 de lei”, a spus Calcinoschy.

 

 

Articolul precedentSenatorul Manda, lăsat fără permis. Cu ce viteză circula în localitate soțul Olguței
Articolul următorUn bărbat din Dolj și altul din Neamț, furt în echipă. Cei doi au fost reținuți