Un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, angajatul în cauză a intrat în contact cu o altă persoană confimată pozitiv cu COVID-19, lucru constatat în urma unei anchete epidemiologice.

Conform legii, în această situație a fost demarată anchetă epidemiologică la nivelul insituției, urmând a se lua măsurile ce se impun în funcție de rezultat.

„Ca urmare a anchetei epidemiologice din cadrul DGASPC Dolj, s-a stabilit că din cele șapte persoane care lucrează în același birou cu persoana diagnosticată, trei au intrat în contact direct cu aceasta. Prin urmare, cei trei angajați au intrat în izolare la domiciliu, fiind monitorizați zilnic de medicii de familie”, transmit reprezentanții Prefecturii Dolj.

Totodată, conducerea DGASPC Dolj în colaborare cu reprezentanții DSP Dolj au stabilit ca 323 persoane care sunt în izolare la locul de muncă, în centrele rezidențiale, să fie testate cu ajutorul medicilor din cadrul unității și care au fost instruiți în acest sens de specialiștii epidemiologi. De asemenea, în data de 9 mai, alte peste 300 de persoane din cadrul DGASPC Dolj, care urmează a intra în izolare la locul de muncă, vor fi testate pentru SARS-COV2.

Până miercuri, în județul Dolj au fost raportate 116 cazuri de COVID-19, potrivit DSP Dolj.

Articolul precedentA fost semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Craiova
Articolul următorAngajata DGSPC Dolj, depistată cu Covid-19, este soția polițistului infectat cu noul coronavirus