Contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile privind reabilitarea și transformarea în muzeu a Casei Rusănescu din Craiova a fost semnat miercuri, primarul Mihail Genoiu precizând că această decizie va aduce zonei o diversitate de vizitatori, atât rezidenți cât și ocazionali.

Casa Rusănescu sau Casa Căsătoriilor, cum mai este cunoscută în rândul craiovenilor, este situată în zona centrală a orașului, pe Bulevardul Știrbei Vodă, fiind o clădire de patrimoniu de interes local care apare în lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii. Această clădire monument istoric a aparținut boierului craiovean Ștefan D. Rusănescu și datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind un reper arhitectural și stilistic semnificativ pentru arhitectura Municipiului Craiova, informează reprezentanții Primăriei Craiova.

După reabilitare, în cadrul acestui muzeu se vor putea organiza multiple activități culturale, simpozioane, întâlniri cu tematici diverse, de cultură și artă sau de istorie.

„Restaurarea Casei Rusănescu și transformarea ei în Muzeul Personalităților Craiovene va aduce zonei o diversitate de vizitatori, atât rezidenți cât și vizitatori ocazionali. După reabilitare, Casa Rusănescu va permite desfășurarea unor multiple activități culturale, simpozioane, întâlniri cu tematici diverse, de cultură și artă sau de istorie. Spațiile de care dispune imobilul permit desfășurarea evenimentelor la interior, în special în sălile de la parter deschise către str. Unirii, stradă cu valențe pietonale, dar și în sala somptuoasă de la etaj, care are cea mai mare suprafață și reprezentativitate. Este posibilă extensia activităților de interior și în curtea clădirii care, prin amenajări și iluminat ambiental, poate oferi un cadru deosebit pentru activități culturale, mai ales în sezonul estival”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.

În cadrul proiectului se vor efectua lucrări de restaurare, consolidare și dotare a clădirii. După finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare, în cadrul monumentului istoric se va amenaja Muzeul Personalităților Craiovene, care va fi dotat corespunzător funcțiunii de muzeu, atât cu dotări muzeale cât și cu dotări ITC și multimedia. Valoarea totală a proiectului este de 11.098.633 de lei.

 

 

Articolul precedentIMAGINI cu încăperile şi băile insalubre din cabinetele medicilor de familie din Craiova – VIDEO
Articolul următorPieton lovit mortal de o mașină, la ieșirea din Craiova spre Cârcea