Realitateadecraiova.net vă prezintă imagini video cu problemele găsite de Corpul de Control al Primăriei Craiova, la o policlinică din municipiu, unde funcţionează mai multe cabinete ale medicilor de familie. Încăperile şi băile insalubre îţi întorc stomacul pe dos.

Potrivit consilierului primarului municipiului Craiova, Lucian Prejbeanu, toate aceste verificări au fost efectuate după ce reprezentanții Primăriei Craiova au intrat în posesia unor imagini cu încăperi și băi insalubre din incinta unei policlinici unde funcționează mai multe cabinete de medicină de familie.

„Această policlinică a fost concesionată cadrelor medicale respective și conform contractului dintre Primăria Craiova și medicii de familie, aceștia sunt obligați să asigure exploatarea eficace în regim de continuitate și de permanență a spațiului care face obiectul concesiunii, spațiu care include atât suprafața cabinetului în care își desfășoară activitatea cât și cotă indiviză din spațiile comune –hol, săli de așteptare, grupuri sanitare”, a precizat Prejbeanu.

Nereguli au fost găsite și în cazul altor spații în care funcționează astfel de cabinete, reprezentanții Direcției de Patrimoniu a Primăriei Craiova expediind, marți, somații către toate cabinetele medicilor de familie din municipiu pentru a respecta obligațiile ce le revin conform contractului de concesiune și pentru a remedia în regim de urgență toate problemele constatate.

În ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, după încheierea contractului de concesiune, medicii de familie sunt obligați să se ocupe de toate aceste lucruri și să păstreze spațiul respectiv cel puțin așa cum l-au închiriat, după cum a mai spus Prejbeanu.

„Menționăm faptul că Primăria Craiova a pus la dispoziție aceste spații și a încheiat contracte de concesiune cu medicii de familie, cabinetele acestora fiind particulare și individuale. De asemenea, menționăm că responsabilitatea autorizării spațiilor în care își desfășoară activitatea cabinetele medicilor de familie, din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare, le revine acestora în totalitate”, a conchis consilierul primarului Craiovei.

VIDEO: Daniel Burchel

Articolul precedentISU Dolj a primit trei autospeciale SMURD
Articolul următorCasa Rusănescu din Craiova va deveni Muzeul Personalităților Craiovene. Contractul de finanțare a fost semnat