Peste 330 de plante de cannabis, reprezentând 72 de kilograme de masă verde, au fost ridicate de polițiști, în urma a 12 percheziții efectuate în București și județele limitrofe.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Teleorman, 14 percheziţii au fost desfăşurate,  săptămâna trecută, de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman și procurorii DIICOT – BT Teleorman, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiui Speciale din cadrul Poliției Române, în București și județele limitrofe, la locuinţele mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„În urma activităților desfășurate, au fost ridicate cocaină, cannabis și comprimate de ecstasy”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, la finalul lunii mai, polițiștii au descoperit și desființat, în judeţul Giurgiu, o cultură ilicită de cannabis, îngrijită de cei în cauză. În aceeași zi, patru persoane au fost depistate în trafic, pe DN 5, în localitatea Jilava, în timp ce se deplasau cu două autoutilitare, iar în urma controlului efectuat polițiștii au descoperit 332 de plante de cannabis, reprezentând peste 72 de kilograme de masă verde recoltată.

Totodată, în autovehicule s-au descoperit o instalaţie de cultivare indoor a plantelor şi 19.650 de lei.

Cele patru persoane, cu vârste între 45 – 51 ani, care se aflau în cele 2 autoutilitare au fost conduse de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T, trei dintre acestea fiind arestate preventiv pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc.

„În cauză, 12 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, precum şi introducerea în ţară de droguri de risc”, mai transmit poliţiştii.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Brigăzii Rutiere București, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureș, Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Articolul precedentFOTO. Câştigătorii Turneului Superbet Streetball Caracal
Articolul următorO nouă reglementare rutieră le dă bătăi de cap şoferilor din Slatina