Un echipaj de la Rutieră a fost prezent, în acest weekend, în parcarea Kaufland Steaua din Slatina, oprind mai ales şoferii care intrau. Potrivit IPJ, poliţiştii nu au aplicat amenzi ci i-au înştiinţat pe conducătorii auto despre faptul că au depăşit linia dublă continuă.

De câteva zile, a fost introdusă linie dublă continuă la accesul în parcarea Kafuland Steaua, şoferii fiind nevoiţi ca atât la intrare cât şi la ieşire să întoarcă la sensurile giratorii de la Steaua, respectiv Gară.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a afirmat că poliţiştii i-au înştiinţat pe şoferi despre noile reglementări.

„Într-adevăr, s-a introdus linie dublă continuă, în acea zonă, şi mai tot weekendul un echipaj al colegilor de la Rutieră a fost acolo. Scopul a fost, însă, preventiv. Nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Şoferii care au încălcat linia continuă au fost opriţi să li se aducă la cunoştinţă că a fost făcută linia dublă continuă şi să nu o mai încalce, să meargă în sensul giratoriu şi să întoarcă”, a declarat Grigorescu.

În cazul în care nu respectă noua reglementare, şoferii riscă amezi usturătoare.

„La încălcarea liniei duble continue prin efectuarea virajului la stânga este sancţiune cotravenţională 9-20 puncte amendă şi 6 puncte penalizare, conform articolului 108, alineat 1, litera d, punct 9 din OUG 195/2002”, a mai spus Cristian Grigorescu.

Articolul precedentCannabis, cocaină şi ecstasy, ridicate de procurorii DIICOT Teleorman în urma unor percheziţii în Capitală şi judeţele limitrofe
Articolul următorTaximetrist din Gorj, prins cu atestat fals