Prima campanie de deratizare pe domeniul public din Craiova, din acest an, se va desfăşura într-un interval de 10 zilelucrătoare, începând de luni, scopul acțiunii fiind combaterea rozătoarelor (şoareci, şobolani) şi menţinerea acestora la un nivel numeric redus.

În zonele de acţiune, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL vor amplasa, în prima fază, afişe de avertizare a populaţiei şi, ulterior, în aceleaşi locaţii, staţii de intoxicare în care vor fi introduse produsele raticide Prodiorat G și Rodexion Pastă, substanţe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat de presă remis de  SC Salubritate Craiova SRL, în afişele de avertizare se va specifica faptul că substanţele folosite sunt toxice pentru oameni şi animale, antidotul folosit în caz de ingestie accidentală (vitamina K1).

Suprafaţa totală pe care se va efectua activitatea de deratizare este de 741 de hectare, programul urmând să fie adaptat în funcţie de condiţiile meteorologice.

Articolul precedentSubvenția pentru tomate, schimbată. Fermierii doljeni vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și valorifica produsele
Articolul următorIlegalități economice depistate în rândul firmelor de morărit și panificație din Craiova