Termenul până la care producătorii de roșii își vor valorifica producția din Cliclul I se dorește a fi prelungit, proiectul întocmit în acest sens aflându-se în dezbatere publică.

Potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură Dolj, dacă la ora actuală fermierii doljeni înscriși în schema ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, trebuie să respecte intervalul de valorificare ianuarie-mai inclusiv, după modificare termenul limită va fi 15 iunie inclusiv.

Modificarea la articolul 5 din Hotărârea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” prevede că ”prin excepție de la prevederile alin. (2), valorificarea producției prevăzute la alin. (1) lit. (b) se poate face și în perioada 1-15 iunie, inclusiv”.

În ceea ce privește ciclul II al aestui an, fermierii doljeni pot depune cereri de înscriere până pe 15 septembrie, pentru perioada de valorificare noiembrie-20 decembrie.

Articolul precedentAutoritățile din Dolj au marcat Ziua de 9 Mai. Depunere de coroane, alocuțiuni și slujbă religioasă
Articolul următorCampanie de deratizare, în Craiova, de luni