Camerele de supraveghere și înregistrare montate pe mașinile utilizate pentru susținerea examenului auto au fost înlocuite cu unele mai moderne, de mai mici dimensiuni și care redau mai clar modul în care se desfășoară testarea.

Reprezentanții Serviciului de Permise și Înmatriculări Dolj au menționat faptul că aceste noi sisteme video de înregistrare au devenit funcționale, la nivel de județ, de aproximativ trei zile. „Supravegherea video a probei practice pentru obținerea permisului de conducere este o procedură care se aplică de un an. După un an de exercițiu, vă pot spune că se simt unele efecte, în sensul că a scăzut procentul de promovare a examenului practic. Pe de o parte a crescut exigența examinatorilor, dar e de altă parte se simte și starea de emoție a candidatului. După un an de la implementarea acestui sistem, noutatea este că de aproximativ trei zile avem montate, pe fiecare autoturism care desfășoară proba practică, camere mai performante, de mai mică dimensiune, care redau mai clar, mai fidel proba practică. Toate aceste măsuri vin în sprjinul candidaților. Se elimină dubiul că examinatorul nu ar fi obiectiv, așa că această decizie de montare a dispozitivelor audio-video trebuie să le dea mai mare încredere că toată evaluarea este făcută așa cum ne obligă legislația, încât atunci când obțin permisul de conducere să aibă siguranța că pot circula pe drumurile publice cu toate cunoștințele dobândite”, a explicat Maria Vasile, comisarul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj.

În ultimul an, de când se utilizează acest sistem video, în județul Dolj au fost depuse două contestații, cei nemulțumiți de examinator neavând câștig de cauză. „Am avut două situații de contestare a examenului, proba practică, în ultimul an, de când captăm imaginile. Nu au fost, însă câștigate. Au fost analizate, s-au studiat imaginile și nu li s-a putut da câștig de cauză. Există tendința ca elevul să se supraevalueze, dar face greșeli în trafic și punctajul nu îi permite să promoveze”, a completat Vasile.

În județul Dolj, aproximativ 150 de persoane susțin, zilnic, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Dintre aceștia, jumătate reușește din prima, ceilalți revenind pentru reevaluare până obțin permisul, procentul de promovare fiind de 67%.

Articolul precedentAdolescent fără permis i-a furat mașina vărului și a lovit un copac
Articolul următorInvestiție de 47 milioane de lei la Spitalul Militar din Craiova. MApN construiește un pavilion nou și se reabilitează mai multe spații