Spitalul Militar „Ștefan Odobleja” din Craiova va avea, în trei ani, un pavilion nou, structura urmând să deservească Brigada Multinațională Sud Est din Bănie, după cum a anunțat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. 

Potrivit lui Fifor, investiția se ridică la suma de aproximativ 47 de milioane de lei și va fi suportată din bugetul Ministerului Apărării Naționale. „Un punct foarte important pentru noi este reabilitarea spațiilor ce țin de Spitalul Militar de la Craiova și nu doar reabilitarea spațiilor dar și investiții într-un nou pavilion care va veni să întregească partea operațională a spitalului. Este o investiție care se va ridica la aproximativ 47 milioane lei. Noi estimăm să fim gata cu această construcție undeva la începutul anului 2021. Este o investiție care se realizează pe fondurile Ministerului Apărării Naționale și care, odată pusă în funcțiune, va asigura toate serviciile necesare pentru Brigada Multinațională de la Craiova”, a precizat Fifor.

La rândul său, directorul Spitalului Militar din Craiova, col.dr. Iovan Vlădia, a menționat că noua structură va permite optimizarea primirii urgențelor, dar și apariția unor specialități noi. „În condițiile în care vrem să înființăm specialități noi în special în ceea ce privește partea operațională, chirurgicală, de intervenție imediată, lucru care este în concordanță cu specificul militar al spitalului, fără o investiție în infrastructură care să asigure toate aceste condiții nu putem vorbi de dezvoltare. Existența noului pavilion va permite, pe lângă optimizarea activității de primire a urgențelor, de investigare a lor imediată și completă, la posibilitatea de a interveni operator pe moment atunci când e nevoie fie prin intervenții de mai mică anvergură, fie intervenții mai mari și, mai mult, de a avea posibilitatea de a ține pacienții în ATI și în anumite saloane în aceeași clădire. Această investiție permite și apariția unor specialități noi care până acum nu erau – chirurgie vasculară, chirurgie toracică, neurochirurgie și chirurgie plastică și reparatorie, chiar cu un salon de arși”, a declarat Vlădia.

 

 

 

Articolul precedentCamerele video montate pe mașinile de examen auto, înlocuite cu unele mai moderne. Doljenii o dau în bară la proba practică
Articolul următorSe modernizează șina de tramvai ce duce la Cernele