Patru cetățeni străini, printre care si un copil în vârstă de 11 ani, care au încercat să intre ilegal în România, ascunşi pe şasiul unor autocamioane, au fost depistați la Frontiera Calafat, marți dimineață. 

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni turci, în vârstă de 24, respectiv 40 de ani, care conduceau două ansambluri rutiere.

Şoferii transportau, conform actelor, piese auto, respectiv ardei, pe ruta Turcia – Cehia şi Turcia – Germania.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijloacele de transport şi şoferii prezintă risc pe linia migraţiei ilegale, motiv pentru care s-au trecut în linia a II a de control.

„La efectuarea controlului fizic al mijloacelor de transport, pe şasiul acestora, pe compartimentele de depozitare, au fost descoperiți doi bărbați, care nu posedau documente de identitate, unul dintre aceștia fiind minor. La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate, în vârstă de 11, respectiv 32 de ani, sunt de cetăţenie siriană, respectiv turcă. Cei doi străini au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat pe șasiul mijloacelor de transport, într-o parcare din Sofia, fără a avea consimțământul șoferului. Aceştia intenţionau să ajungă în Germania”, informează Poliția de Frontieră.

Cercetările au fost extinse și câteva minute mai târziu, au fost descoperiți alți doi bărbați, fără documente de identitate, într-un canal colector din apropierea Punctului de Frontieră Calafat.

„Aceştia au declarat verbal că sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 18, respectiv 28 de ani şi, de asemenea, au ajuns în punctul de frontieră ascunşi pe şasiul unui autocamion”, mai arată Poliția de Frontieră.

Polițiștii au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Dolj