Cel mai mare eveniment chinologic de salvare din Europa de Est va avea loc la Craiova, în perioada 13-14 octombrie, acțiune în cadrul căreia nu mai puțin de 20 de exemplare canine din Rusia, Ucraina, Ungaria, Italia, Austria, Bulgaria și România vor demonstra ce pot face pe linie de căutare și salvare.

Potrivit organizatorilor evenimentului, câinii vor fi testați „pe mai multe fronturi”, concursul presupunând mai multe probe, între care cea de căutare a persoanelor dispărute în pădure sau proba de căutare în dărâmături.

„Evenimentul este important pentru întreaga Europă. Chiar dacă în Craiova era considerată participarea tuturor cățeilor de salvare din Europa de Est, avem participanți din Italia, Germania, Austria, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria și România. Chintesența participării acestor campioni este de a se califica pentru următorul Campionat Mondial. Este foarte importantă, din punct de vedere chinologic și nu numai, realizarea acestui eveniment. Chinologic pentru că ne păstrăm tradiția și cartea de vizită și organizăm un concurs european pentru câini de căutare-salvare, dar este primul pas spre realizarea unui lucru unic în lumea chinologică mondială”, a precizat precizat Liviu Ionescu, reprezentant al Centrului Național de Educare Canină.

Programul va fi unul încărcat, probele derulându-se în zona Aeroportului Craiova, la Pielești și la Podari.

„Vom avea un program maraton realizat de către observatori și de către arbitrul acestui eveniment, Charlotte Ecraz din Austria, care este și în Comisia Mondială de Evaluare și de Arbitraj. Vor fi două zile maraton. Începând de la ora 8.00 dimineața, până la ora 10.00 se va desfășura proba de urmă la aeroport, între 10 și ora 13:30 proba de căutare pe suprafață a persoanelor dispărute, care va avea loc la fosta unitate de aviație de lângă aeroport, urmând ca prima parte a secțiunii dexteritate să se desfășoare la stadionul din Pielești, între orele 14 și 17:30. Duminică va fi iar o zi maraton, va avea loc o interesantă secțiune de căutare în dărâmături, ea se va desfășura între orele 8 și 13 la Podari, iar ziua se termină cu a doua parte a secțiunii de obediență și dexteritate care se va desfășura tot la stadionul din Pielești între orele 13 și 17. Cei peste 20 de concurenți din țările menționate anterior vor parcurge un program maraton”, a mai spus Ionescu.

Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a menționat faptul că administrația locală este de 10 ani partener al acestui Centru și speră ca doljenii să participe la eveniment pentru a vedea abilitățile câinilor de salvare.

„Primăria Municipiului Craiova salută cu mare drag acest eveniment pentru că noi, Primăria Municipiului Craiova, suntem parteneri de 10 ani ai Centrului Național de Educare Canină, centru care desfășoară o serie de proiecte importante. Acest proiect este unul premergător Campionatului Mondial de Educație Canină și de prezentare a exemplarelor care pot executa o serie de proceduri specifice. Primăria Municipiului Craiova este alături de acest eveniment care se desfășoară pe parcursul a două zile, două zile importante în care cetățenii municipiului Craiova, locuitorii județului Dolj, zona Olteniei și de ce nu la nivel de țară pot să vină să vadă cu ochii dumnealor ce căutări pot face prietenii noștri, câinii”, a declarat Bărăgan.

 

 

 

 

Articolul precedentBloc abandonat de mai bine de 15 ani, preluat și reabilitat de Consiliului Județean Dolj. Se vor construi locuințe sociale
Articolul următorUn avocat din Craiova a fost reținut de DIICOT. Acesta ar fi promis bani mai multor victime ale traficului de persoane pentru a da declarații mincinoase