Un bloc situat în cartierul Craiovița, construcție abandonată la sfârșitul anului 2000 din cauza lipsei banilor, ar putea deveni un imobil cu locuințe pentru tinerii care au ieșit din sistemul de protecție socială, dacă reprezentanții Consiliului Județean Dolj vor reuși să preia acest bloc care la ora actuală aparține Ministerului de Interne.

Consilierii județeni doljeni și-au dat acordul cu privire la acest transfer, Consiliul Județean Dolj solicitând acum Guvernului transmiterea blocului în administrarea Doljului întrucât pentru o asemenea decizie este nevoie de o hotărâre de guvern.

Conform unui raport cu privire la scopul continuării lucrărilor și folosirea ulterioară a clădirii, DGASPC Dolj intenționează să aibă aici servicii sociale cu cazare, servicii sociale de zi, „prin intermediul cărora să se asigure sprijin adecvat nevoilor diferitelor categorii vulnerabile de beneficiari de protecție specială (tineri care au dobândit capacitate deplină de exercițiu și au beneficiat de o măsură de protrecție specială, dar care nu își continuă studiile și nu au posibilitatea revenirii în propria familie, persoane vârstnice și adulte aflate în situații de fificultate)”, se arată în raport.

Blocul este prevăzut cu opt etaje cu 29 de apartamente (15 cu trei camere și 14 cu patru camere). Inițial, construcţia a făcut parte din programul Consiliului Judeţean Dolj pentru construirea de locuinţe, beneficiar fiind Regia Autonomă „Invest” – Craiova (actualmente Direcţia Judeţeană de Pază şi Servicii Dolj). În anul 1994 a fost decisă transmiterea imobilului către Ministerul de Interne – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, pentru finalizarea construirii.

Ministerul de Interne, prin IPJ Dolj, a executat întreaga structură de rezistență a blocului, închideri exterioare cu zidărie din BCA și hidroizolația terasei. La sfârșitul lui 2000 lucrările au fost sistate, iar de atunci nu s-au mai găsit bani pentru continuarea proiectului, acum imobilul fiind în stadiu de degradare.

„S-a constatat o degradare la închiderile exterioare și pereții despărțitori, ambele fiind executate din BCA. Din cauza supunerii îndelungate, fără protecție sau lucrări de refacere, fenomenelor meteorologice”, se mai arată în raport.

Articolul precedentDrifturi peste gazonul însămânţat într-un parc al Craiovei. Director din primărie: „Este şi oraşul nostru, mutați-vă în sălbăticie“ – FOTO
Articolul următorCâini salvatori din Europa se întrec la Craiova