Liste peste liste, cerinţe indirecte din partea dascălilor sau propuneri venite din partea părinţilor, despre toate aceste lucruri s-a discutat deja în foarte multe instituții de învățământ din județul Dolj, chiar din prima zi de școală, în ciuda faptului că părinților și personalului școlii le este interzis, prin regulament, să strângă fonduri.

În școlile din județul Dolj, nevoile sunt mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţele dascălilor, existând cazuri în care aceştia cer jaluzele, multifuncţionale sau dulapuri, lenjerii pentru pătuțuri, în cazul creșelor sau chiar televizoare sau aparate pentru citirea DVD-urilor.

În ceea ce privește sumele, contribuţiile din acest an sunt cuprinse între 70 şi 150 de lei/elev sau preșcolar, banii strânşi fiind folosiţi pentru a acoperi indolenţa autorităţilor şi lipsa de implicare a celor care conduc aceste unităţi de învăţământ. „ La noi, deja am stabilit să dăm câte 80 de lei/elev. Din prima zi ştim cum stă treaba. Nu ai cum să nu dai, atâta vreme cât cei mai mulţi dintre părinţi sunt de acord. Ştiam ce ne aşteaptă, de anul trecut. Am luat multe lucruri până acum, copilul meu fiind în clasa a III-a. Am dat bani la fondul clasei din primul an. Acea lege există, dar nu știm cine o respectă”, a spus mămica unei eleve care învață la Şcoala „Alexandru Macedonski” din Craiova.

La rândul lor, părinţii ai căror copii sunt preşcolari nu scapă de acest fond al clasei. Huse pentru saltele, lenjerii cu diverse personaje, televizoare performante, xeroxuri, acestea sunt o parte dintre bunurile fără de care micuţii nu-şi pot derula activitatea. Acolo unde cerinţele sunt ceva mai mari, suma de bani pe care un părinte urmează să o plătească ajunge și 150 de lei. Şi ca în fiecare an, dacă este vorba despre copilul său, niciun părinte nu face excepţie de la regulă.

Articolul precedentZiua Pompierilor, marcată și la Craiova. O serie de manifestări și ateliere, în centrul municipiului
Articolul următorSe construiește o unitate de intervenție în situații de urgență, lângă Aeroportul Craiova. Proiect lansat la Vratsa