Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj va marca, în perioada 11-13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, cele mai multe acțiuni având loc în centrul municipiului Craiova.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, manifestările dedicate acestui eveniment vor avea loc la toate subunitățile din județul Dolj.

„Cu prilejul aniversării a 170 de ani de la istorica bătălie din 13 septembrie 1848, moment istoric având o deosebită semnificaţie pentru instituţia noastră, când pompierii militari, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, dovedind spirit de sacrificiu şi un legendar eroism s-au opus armatei trimisă de Imperiul Otoman pentru a înăbuşi revoluţia română, vom organiza o serie de manifestări festive dedicate omagierii acestui eveniment. Manifestările vor avea loc în perioada 11-13 septembrie”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Dolj.

Astfel, marți și miercuri, în intervalul orar 10.00 – 14.00, în Piaţa „Mihai Viteazul” din municipiul Craiova vor fi realizate ateliere pentru prezentarea tehnicii de intervenţie a lucrătorilor ISU Dolj.

„Este vorba despre un atelier pirotehnic, cu o autospecială pirotehnică; un atelier C.B.R.N., cu un autolaborator C.B.R.N., un autoturism de primă cercetare şi evaluare Dacia Duster şi o autospecială pentru decontaminarea personalului; un atelier prezentare tehnici de căutare-salvare din medii ostile vieţii; un atelier prezentare tehnici de acordare a primului ajutor medical, cu o autospecială transport victime multiple; un atelier prezentare tehnică de comunicații, cu o autospecială Centru Mobil de Comandă şi Conducere şi o sirenă mobilă; un atelier prezentare tehnică specifică pentru stingerea incendiilor, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă FRAP / MAN; un atelier prezentare autospecială de salvare și  intervenție la înălțime; un atelier de fotografie şi pictură; un atelier de căutare-salvare canină, organizat de către Centrul Național de Educare Canină”, se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, joi, începând cu ora 10.00, pe esplanada din faţa sediului Primăriei Craiova se va desfăşura ceremonialul militar-religios dedicat omagierii eroilor pompieri și tot în data de 13 septembrie, în toate subunităţile de intervenţie ale inspectoratului se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”.

Articolul precedentUn copil în vârstă de 3 ani s-a pierdut de mama sa, într-un cartier din Craiova
Articolul următorBani pentru fondul clasei, mesaj de bun venit în multe școli din județul Dolj