Planul Urbanistic General al Craiovei va fi reactualizat, contractul cu firma care se va ocupa de acest aspect fiind semnat, miercuri, la sediul primăriei din Bănie.  

Valoarea proiectului este de 7,4 milioane lei, fără TVA, actualul PUG al Craiovei urmând a fi gata în 36 de luni, conform termenului din contractul semnat cu firma din București.

Primarul urbei, Mihail Genoiu, a spus că viitorul Plan Urbanistic General al Craiovei va fi unul complex și va avea o platformă informatică ce va permite actualizarea datelor odată cu schimbările ce vor apărea.

„Este pentru prima dată, după `90, când în Craiova se realizează un PUG, pentru că până acum s-a lucrat pe PUG-urile de dinainte de 1990 care au fost actualizate din 10 în 10 ani. Din acest motiv, noi am considerat că este foarte complicat să concepem din capul locului cam cum am vrea să fie un PUG modern pentru că lucrurile au evoluat foarte mult, accesul nostru la informaţii urbanistice este limitat şi atunci am preferat să realizăm o procedură de realizare a caietului de sarcini pentru constituirea PUG-ului. (…) PUG-ul pe care îl semnăm noi acum este un PUG complex cu o componentă GIS pe care am ales să o avem, un program informatic, o platformă în care se introduc şi actualizează date. GIS-ul acesta poate fi completat cu date despre tot ce înseamnă utilităţi”, a explicat Genoiu.

Acest program informatic, a mai spus edilul, va cuprinde şi registrul spaţiilor verzi.

„Este sistemul cel mai modern şi cel mai complex de administrare a unui oraş. Practic, ca PUG-ul să fie respectat este suficient să te uiţi pe GIS. (…) În concepţia mea, trebuie să extindem oraşul. Oraşul va trebui să se dezvolte, ca în toate oraşele mari din Europa, partea veche să fie conservată, cât mai destinată pietonalului, iar oraşul modern să fie construit în continuare. (…) Cred că acesta este cel mai important moment din mandatul meu de primar”, a completat pprimarul Craiovei.

Tot miercuri, a fost semnat contractul pentru reamenajarea intrării laterale în Parcul Nicolae Romanescu, contract cu o valoare de peste 600.000 de lei, fără TVA.

Articolul precedentReprezentanții liceelor tehnologice trag un semnal de alarmă: Elevii doljeni fug de meserii, iar cei care se califică într-un anumit domeniu pleacă în străinătate
Articolul următorCalea de acces în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova se modernizează. FOTO