Zona de intrare în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova, cea în care se află statuia cu doi cai, va fi reabilitată, contractul semnat miercuri prevăzând atât reconfigurarea spațiului cât și reamplasarea statuii. Aceasta din urmă va fi mutată pe un alt soclu, întreaga investiție fiind de peste 640.000 de lei plus TVA.

Conform contractului, firma care a câștigat licitația, Ambient One Construct, din Constanța, are la dispoziţie două luni pentru proiectare şi şase luni pentru execuţia lucrărilor.

„Contractul privind intrarea în parc prevede modernizarea accesului și reamplasarea statuii. Este vorba de statuia cu cei doi cai, care va fi amplasată pe un alt soclu, mult mai adecvat și mai corelat cu dimensiunile ei. Această necesitate a plecat de la faptul că soclul era deteriorat în totalitate, iar toți arhitecții cu care am vorbit au spus că dacă tot facem o lucrare, atunci să o facem cum trebuie. Firma care a câștigat studiul de fezabilitate a gândit o piațetă care să fie în concordanță cu interiorul parcului. Acum este o zonă în care se parchează mașinile într-o parte și alta, iar după modernizare ea va deveni o zonă pietonală”, a explicat primarul municipiului Craiova,  Mihail Genoiu.

Articolul precedentA fost semnat contractul privind reactualizarea Planului Urbanistic General al Craiovei. „Este pentru prima dată, după `90, când în Craiova se realizează un PUG”
Articolul următorProgram bogat, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul Colibri din Craiova