635 de noi proprietari de câini periculoşi au fost identificaţi de poliţiştii doljeni, în cadrul unei acţiuni desfăşurate din luna septembrie şi până în prezent. Peste 2.600 de astfel de patrupede sunt identificate, în total, în Dolj.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că la activitate au participat poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, care au identificat 635 de noi proprietari de câini periculoşi, din care 164 din categoria I – câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor şi 471 din categoria II – câini din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Astfel, poliţiştii au verificat în total, 2601 proprietari câini periculoşi, din care 641 din cateoria I şi 1960 din categoria II.

Totodată, în urma acţiunii desfăşurate , au fost aplicate 164 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea prevederilor OUG 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi, în valoare de 12.600 lei.

„Spre exemplu, un bărbat din comuna Întorsura, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, pentru că nu a înregistrat câinele din rasa American Staffordshire Terrier la Asociaţia Chinologică Română şi nu a avut inscripţionat în mod vizibil, pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul «Câine periculos»“, a afirmat Cosmin Grădinaru.

Articolul precedentPreşedintele Poloniei, vizită la Craiova
Articolul următorInspectoratul Școlar Județean Dolj, la ceas de bilanț. Inspectorul general: „Pentru noi, acesta a fost un an bun”