Rezultatele obținute de către profesorii și elevii doljeni, la examenele din acest an, situează județul Dolj pe locuri bune și foarte bune într-un clasament național, premii importante fiind obținute și la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale.  

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Monica Sună, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, organizate miercuri, că anul 2108 a fost unul bun pentru învățământul doljean.

„La final de an calendaristic, 2018, nu putem să facem precizări referitoare la rezultatele din învățământul doljean, fără a vorbi despre anul școlar 2017-2018. Pentru noi, acesta a fost un an bun. În județul nostru s-au desfășurat patru etape naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare(germană, chimie, studii teoretice muzicale și sesiunea națională de comunicări științifice la biologie), județul obținând importante premii la olimpiadele și concursurile naționale și la cele internaționale. De asemenea, rezultatele obținute de către colegii noștri, cadre didactice, la exemenul de titularizare, la cel de definitivare sau obținerea de grade didactice în învățământ, au fost bune în acest an calendaristic. Astfel, la examenul național de titularizare suntem în top trei la nivel național. Am avut, scoase la concurs 10 posturi întregi, pentru care s-au înscris 1.111 candidați și rezultatele au fost foarte bune. Avem nouă note maxime. Rezultate foarte bune au fost și la examenul de definitivare în învățământ, Doljul fiind pe locul al doilea la nivel național. Toate aceste rezultate bune, peste 95% dintre profesorii doljeni fiind calificați, au dus și la faptul că avem rezultate bune obținute de elevi la cele două examene naționale, examenul de evaluare națională și cel de bacalaureat”, a precizat Sună.

Aceasta a mai spus că nu doar elevii cu rezultate bune la diverse discipline au fost recompensați, anul acesta, ci și cei mai buni sportivi vor primi premii pentru efortul depus și pentru performanță. Astfel, vineri va avea loc Gala Sportului Școlar Doljean, la sediul ISJ Dolj.

Articolul precedentA crescut numărul câinilor periculoşi din Dolj. Poliţiştii au făcut verificări şi au aplicat amenzi
Articolul următorCei mai buni fotbaliști juniori, premiați la Gala Fotbalului Doljean „Ilie Balaci”. Fiica marelui fotbalist, prezentă la evenimentul de la Craiova: „Este adevărat că tata este al oltenilor, dar să nu uităm că aparține întregii Românii”