Reabilitarea Casei Rusănescu, actuala Casă a Căsătoriilor din Craiova, prezintă întârzieri în ceea ce privește demararea lucrărilor, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, menționând că din cauza unei neconcordanțe a documentației firmelor care au participat la licitație, procedura se va anula.

Potrivit edilului Băniei, imediat după ce se va anula această primă procedură, autoritatea locală va avea posibilitatea să reia procesul.

„Pentru Casa Rusănescu avem o veste mai rea. A fost o licitație și se pare că din cauza unor probleme legate de procedură, din cauza unei necorelări a documentației participanților, licitația va fi anulată și se va relua procedura”, a precizat Genoiu.

Casa Rusănescu este situată la intersecția Bulevardului Știrbei Vodă cu Calea Unirii și a aparținut boierului Ștefan D. Rusănescu.

Proiectul prevede transformarea Casei Rusănescu într-un muzeu. Aici vor fi expuse obiecte de valoare, hărţi, cărţi și alte documente care amintesc despre istoria oraşului.

În cadrul proiectului se vor efectua lucrări de restaurare, consolidare și dotare a clădirii. După finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare, în cadrul monumentului istoric se va amenaja Muzeul Personalităților Craiovene, care va fi dotat corespunzător funcțiunii de muzeu, atât cu dotări muzeale cât și cu dotări ITC și multimedia. Valoarea totală a proiectului este de 11.098.633 de lei.

Foto: Monumentele Olteniei.

Articolul precedentDin laboratoarele Universității din Craiova, în centrul municipiului. Studenții demontrează că „pot mai mult”
Articolul următorFemeie din județul Dolj dată dispărută. A plecat de acasă la începutul lunii aprilie