Reprezentanții Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova au realizat, marți seară, faptul că în cadrul Clinicii de Cardiologie Intervențională „chiar se impune o activitate medicală permanentă” după cum a precizat managerul unității spitalicești, Eugen Georgescu.

Clinica de Cardiologie Intervențională din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova a fost inaugurată în primăvara acestui an, formarea unei echipe medicale care să asigure permanența continuând să fie o problemă, în ciuda declarațiilor și a termenelor date de către cei din conducerea instituției.

Chiar și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus, cu ocazia unei vizite efectuate la Craiova, că lucrurile în această direcție trebuie „accelerate”. Aceasta a luat la pas incinta clinicii, s-a declarat mulțumită de dotări, recunoscând că marea problemă este faptul că nu se poate asigura permanența.

Noul manager al Spitalului Județean Clinic Craiova, Eugen Georgescu, a readus în atenție acest aspect, miercuri, la câteva ore după ce actorul Florin Busuioc a făcut infarct, având nevoie de implantarea unui stent pentru a fi salvat.

„Noi sperăm să avem personal și să reușim să facem o linie de gardă. Avem mare nevoie de acest lucru, fapt dovedit din nou, seara trecută. În mod normal, fiecare om care trece prin astfel de situații trebuie să beneficieze de o asemenea inervenție. Deocamdată nu avem decât trei medici. Este medicul Paul Trașcă, medicul Eugen Țieranu și medicul Emilia Goanță. Toți trei fac parte din echipa de Cardiologie Intervențională și Electrofiziologie. Sunt trei oameni tineri care au făcut o treabă excepțională marți seară, s-au mișcat extrem de repede și eu sunt mândru de ei. Avem nevoie, la Craiova, de asemenea medici”, a precizat Georgescu.

La ora actuală, capacitatea Clinicii de Cardiologie Intervențională este limitată, pacienții cu infarct acut continuând să plece la București. Aici se efectuează proceduri cardiologice doar în baza programărilor.

Echipa care poate asigura intervențiile chirurgicale în Centrul de Cardiologie este formată din: Paul Trașcă, medicul care face angiografie și implantare de stenturi, alături de dr. Eugen Țieranu, care lucreză pe partea de cardiologie intervențională (coronografii/angiografii şi angioplastii cu stenturi). Echipa este completată de dr. Emilia Goanță, care montează dispozitive complexe bolnavilor împreună cu dr. Adrian Ungureanu.

Există șanse, cel puțin la nivel declarativ, ca această clinică să funcționeze la capacitate maximă începând cu luna ianuarie 2019.

Articolul precedentTrei poliţişti din Craiova, bătuţi de mai mulţi scandalagii, chiar în secţia de poliţie
Articolul următorPreședintele Consiliului Județean Dolj va discuta, din nou, cu ministrul Sănătății despre situația echipei de medici și asistenți pentru Clinica de Cardiologie din Craiova