Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, după evenimentul petrecut marți seara la Spitalul Județean de Urgență Craiova, lui Florin Busuioc implantându-i-se un stent după ce a suferit un infarct, că va discuta cu ministrul Sănătății pentru a fi sigur că se va rezolva problema posturilor pentru medici și asistenți medicali.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, apreciază efortul medicilor care au venit de acasă pentru a realiza intervenția și este mulțumit de faptul că această clinică își dovedește utilitatea, deși recunoaște că mai sunt multe lucruri de pus la punct pentru „a fi și mai bine”.

„În legătură cu evenimentele petrecute, marți seară, la Spitalul Județean de Urgență Craiova, dacă nu se intervenea foarte repede și profesionist, ar fi fost un mare semn de întrebare cu ce ar fi putut să se întâmple în cazul domnului Busuioc. Întâmplarea face ca ieri să fi avut un eveniment legat de bolile de inimă, la Aeroportul din Craiova ajungând un defibrilator automat care poate fi folosit pentru astfel de situații. Nu aveam de unde să știm că seara o să aibă loc un astfel de eveniment neplăcut. Au intervenit doi tineri medici. Este prima dată când putem spune și când ne-a auzit întrega țară că ceea ce am realizat noi acolo a salvat o viață de om”, a menționat Prioteasa.

Șeful administrației județene din Dolj consideră că această clinică nu trebuie să funcționeze doar pe bază de programări ale pacienților, ci activitatea să fie una continuă.

„Dacă vă amintiți am dus-o pe doamna ministru special acolo să vadă și chiar a apreciat clinica. Rugămintea noastră a fost să aibă grijă pe linie medicală, să le dea stenturi, materiale necesare și în aceleași timp să îi ajute cu posturile. Este vorba despre o nouă organigramă, de posturi noi. Conducerea spitalului a cerut Universității de Medicină din Craiova să stabilească niște cadre medicale care să fie în permanență aici, în așa fel încât ceea ce se petrece în clinică să nu fie accidental, ci o activitate cotidiană. Ne dorim ca în fiecare zi să vedem că în această clinică se salvează vieți, acesta fiind scopul pentru care noi am făcut posibilă construirea clinicii”, a mai spus președintele CJ Dolj.

Dacă se va rezolva aspectul echipei medicale, clinica din Bănie ar prelua multe dintre cazurile care ajung în Capitală, lucru recunoscut atât de către Sorina Pintea, ministrul Sănătății, cât și de Raed Arafat.

„Această zonă a Olteniei ia o presiune de pe spitalele din București. Dacă aici se rezolvă problema și se face un centru de excelență în bolile de inimă, oamenii nu mai sunt nevoiți să meargă la București. Așa că eu cred că intră într-o nouă fază situația posturilor, că am înțelescă managerul a fost chemat la București la doamna ministru, pentru discuții. Și eu o să vorbesc în cursul zilei de azi cu doamna ministru și sper ca de la anul să avem echipa necesară pentru a stabili linii de gardă”, a conchis Ion Prioteasa.

 

Articolul precedentClinica de Cardiologie de la Craiova, niciun pas în privința rezolvării urgențelor. „În mod normal, fiecare om care trece prin astfel de situații trebuie să beneficieze de o asemenea intervenție. Avem mare nevoie de o linie de gardă”
Articolul următorFlorin Busuioc, transferat la Fundeni