Tot mai mulți craioveni sunt revoltați din cauza faptului că li s-a cerut să completeze declarații privind suprafața acoperișului casei în care locuiesc și a grădinii pe care o au în proprietate, totul pentru ca reprezentanții Companiei de Apă Oltenia să poată reintroduce taxa pe apa de ploaie.

Cei mai mulți dintre locuitorii Craiovei, care au primit astfel de solicitări, spun că vor refuza să completeze declarațiile, CAO neavând nicio bază legală pentru a cere astfel de date.

„Nu știu de ce să completez aceste declarații. Pentru ce ar avea CAO nevoie de astfel de date?! Nu completez nimic și chiar vreau să văd cine și cum mă poate obliga să o fac”, „Cu ce drept ni se cere acest lucru. Nu trimit nimic nimănui…datele sunt la primărie, așa că nu fac nicio declarație. Această taxă pe apa de ploaie este o aberație. Să pună taxă și pe praful de cenușă ce vine dinspre Șimnic…” sau „O să ne pună taxă și pe aerul pe care îl respirăm. Nu știu de ce se revine la această taxă”, așa sună majoritatea mesajelor craiovenilor care au aflat despre faptul că se va reintroduce taxa pe apa meteorică.

Consilierul municipal Marian Vasile a adus în atenție, la ședința din această lună, faptul că reprezentanții CAO riscă să fie amendați tocmai pentru că solicită astfel de date.

„Compania riscă o amendă dacă ne gândim la noua lege privind datele personale. Nu știu dacă își permite să dea 4% din cifra afaceri. Trebuie să afle suprafețele pentru a face facturile și au trimis scrisori în care li se cer oamenilor date cu privire la imobile și grădini, la suprafețe”, a spus Vasile.

În privinţa taxei pe apa de ploaie, iniţiatorii proiectului invocă o modificare a legislaţiei în domeniu, survenită anul acesta. Astfel, reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia au estimat că valoarea anuală a apei meteorice facturate proprietarilor de case şi asociaţiilor de proprietari ar ajunge la 5,5 milioane de lei.

Articolul precedentPeste 8.400 de doljeni și-au găsit un loc de muncă, în primele trei trimestre din acest an
Articolul următorPeste 2.000 de elevi doljeni vor primi „Bani de liceu”