Autoritățile municipale vor cumpăra, în perioada imediat următoare, instalațiile necesare reabilitării bazinului de înot din incinta Colegiului Național „Carol I” din Craiova.

Potrivit primarului urbei, Mihail Genoiu, nici celelalte unități școlare nu vor avea de suferit în privința dotărilor. Directorii școlilor au făcut deja solicitări în acest sens, urmând a fi rezolvate. „Am avut o discuție cu Direcția Economică, cu cei de la Investiții și toate solicitările care au fost făcute de către școli, de către spitale, indiferent de nivel, trebuie să fie bugetate în perioada următoare. Există riscul ca în ultima parte a anului să primim bani, atât pe echilibrare cât și pe rambursare de fonduri și Codul Fiscal prevede că ceea nu se cheltuie, 50%, se pierde. Și atunci trebuie să fim pregătiți să cheltuim tot”, a precizat Genoiu.

În ceea ce privește bazinul de la „Carol”, acesta este unul dintre cele mai mari bazine din zona Olteniei având o suprafaţă de 493,52 mp cu dependinţele de care dispune. Municipalitatea are în plan lucrări de reabilitare a instalațiilor aferente, respectiv instalații interioare, exterioare, centrală termică. Cele care există acolo au durata de exploatare depaşită, sunt extrem de corodate şi nici nu mai sunt întregi. Valoarea totală a investiţiei este de aproape 1,8 milioane lei, durata de realizare fiind de şase luni.

 

Articolul precedentVIDEO/FOTO. Sezon prelungit cu pepeni de Dăbuleni. Cultivatorii, mesaj pentru autorități: „Să vină la noi să vadă a doua cultură de pepeni!”
Articolul următorŞofer din Olt, prins gonind cu 205 kilometri la oră. În urmă cu doi ani, a provocat un accident rutier mortal