Decorațiuni confecționate din lemn, hârtie, fire de lână, paste făinoase, picturi pe sticlă și coronițe cu specific de sărbătoare, toate acestea au fost pregătite de către studenții Facultății de Horticultură din Craiova pentru cea de-a VIII-a ediție a Târgului de Crăciun „Winterland”, suma de bani obținută din vânzarea produselor urmând să ajungă la Maria, o fetiță, care la nici 4 ani, luptă cu leucemia.

Conuri, fructe uscate, ramuri, scoarță de copac, bucăți de lemn, de paste făinoase, toate au prins viață, și anul acesta, în mâinile studenților craioveni. Imaginația și convingerea că aceste materiale pot lua forma unor obiecte numai bune pentru prins în bradul de Crăciun i-au ajutat pe toți cei implicați în proiect să realizeze decorațiuni unice.

Cea mai mare răsplată pentru cei 30 de studenți implicați în proiect este faptul că o pot ajuta pe Maria în drumul ei spre vindecare, după cum susțin studenții care au pregătit ediția din acest an a Târgului de Crăciun „Winterland”. Evenimentul este găzduit de holul Universității din Craiova, până în data de 14 decembrie.

Anul acesta, suma de bani va fi donată unei fetițe de nici 4 ani, care suferă de leucemie acută limfoblastică. Copila este internată pe Secţia Oncologie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Micuța are nevoie de ajutor pentru a-şi continua tratamentul care se aplică înaintea administrării citostaticilor, familia având nevoie de peste 20.000 de euro. Medicamentele recomandate nu se găsesc în țară, nu sunt decontate de stat, părinţii fiind nevoiţi să le cumpere din străinătate.

Maria poate fi ajutată și donând bani în contul RO42BRDE170SV57775521700, deschis la BRD, pe numele mamei, Guriţă Maria Loredana.

Articolul precedentAutoritățile din comuna doljeană Terpezița au depus coroane, în anul Centenarului, la o statuie fără cap
Articolul următorPistol găsit în locuinţa unui tânăr din Calafat, în urma unor percheziţii