Autoritățile locale din comuna doljeană Terpezița au depus coroane, la 1 Decembrie, în anul Centenarului Marii Uniri, la o statuie reprezentând un soldat fără cap. 

Primarul comunei Terpezița, Virgil Gruia, a precizat că în acest caz este vorba despre o distrugere și că poliția încă nu a descoperit autorul sau autorii faptei întrucât a fost spartă și camera de supraveghere din zonă.

Autoritățile au încercat să rezolve problema, până la data de 1 Decembrie, când au avut loc manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri, fapta fiind comisă cu aproape două luni în urmă, dar nu au reușit să rezove situația.

„Este o statuie situată în centrul localității, un soldat, care a fost distrusă în urmă cu două luni. Prin depunere de flori și coroane la această statuie, noi comemorăm eroii căzuți la datorie în primul și al doilea război mondial. Totul s-a întâmplat cu două luni și ceva în urmă. Am anunțat poliția și a fost deschis un dosar. După ce au comis fapta, autorii sau autorul, că nu știm sigur, realizând că a fost surprins de camere, a și spart camera de supraveghere video din zonă. Am tot întrebat la poliție și ni s-a spus că imaginile au cam fost distruse și că mai durează această cercetare. Noi am încercat să remediem, am vorbit cu un domn profesor, dar nu am mai putut face nimic. Nu este plăcut, este adevărat, dar am fost nevoiți să depunem coroane la 1 Decembrie. Vom face un proiect, am discuta deja cu cei din primărie, și cât mai repede, anul viitor, problema se va rezolva”, a declarat Gruia.

Foto: Facebook Ștefan Veza.

Articolul precedentMedicii de familie din Policlinica Craiovița Nouă dau vina pe Primăria Craiova pentru problemele pe care le au cu spațiul
Articolul următor„Winterland” pentru Maria, la Universitatea din Craiova. La nici 4 ani, fetița luptă cu leucemia