Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Craiova resimte tot mai mult lipsa donatorilor, jurnaliștii din Craiova dând o mână de ajutor în acest sens, luni, donând sânge. 

Alături de medicii și asistenții din cadrul Centrului de Transfuzii Craiova, jurnaliștii au un mesaj pentru populație și îl transmit pe ritmuri muzicale: „Totul va fi bine!”.

Este cunoscut faptul că în ultimii ani, județul Dolj se confruntă cu scăderea numărului de donatori de sânge, fapt pentru care reprezentanții instituției sunt nevoiți recurgă la tot felul de variante pentru a mai rezolva problema.

Fac apel direct la populație, fac deplasări în teren cu laboratorul mobil, mai apelează la instituții unde lucrează mai multe persoane și, în ciuda acestor eforturi, tot este criză de sânge.

„Suntem într-o situație de urgență. Infecția cu noul virus este o realitate peste care trebuie să trecem cu bine. În această perioadă, activitatea în centrul nostru se desfășoară normal. Facem apel la cei care sunt sănătoși și îndeplinesc toate conditțile și nu au avut contact cu o persoană infectată și îi asteptăm pentru a ajuta alți oameni aflați în suferință. Suntem echipați corespunzător și există o zonă de triaj la intrarea în spitale unde oamenii sunt termometrizați și interogați pentru a afla dacă vin din zonele afectate de coronavirus, iar apoi aceștia sunt invitați în centrul nostru în număr redus, pentru a păstra distanta recomandată. Este important să donăm sânge” a menționat dr. Adriana Turculeanu, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova.

Articolul precedentCraiova: Ajutor din partea primăriei pentru persoanele peste 65 de ani. Linie telefonică pusă la dispoziție
Articolul următorCine este doctorul Virgil Musta care a vindecat 49 de pacienţi, infectaţi cu COVID-19