Un stup de gărgăuni a fost îndepărtat, vineri dimineață, de către pompierii doljeni, din podul unei case situate în satul Palilula, comuna Bucovăț din județul Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, astfel de intervenții sunt inedite și pentru pompieri, necesitând atenție sporită și echipament special.

„În această dimineață, în jurul orei 05.30, Detașamentul 1 de Pompieri Craiova a intervenit în satul Palilula, comuna Bucovăț, pentru îndepărtarea unui roi de gărgăuni (Vespa Crabo) care își făcuseră adăpost în podul locuinței unei persoane din localitate, reprezentând un potențial pericol atât pentru locatari, cât și pentru vecini. Intervenția a fost una deosebită, situația cu care s-au confruntat pompierii la fața locului fiind una inedită. Doi militari din cadrul echipajul CBRN, echipați în costume de protecție adecvate mediului în care acționau, au urcat în podul casei și au îndepărtat roiul de insecte, pe care l-au sigilat într-un sac din material plastic, a declarat Cocoșilă.

Acesta a mai spus că în urma intervenției pompierilor doljeni, populația din zonă a fost ferită de posibile situații nedorite, fiind cunoscut faptul că aceste insecte, în anumite condiții, pot deveni agresive și ataca oamenii.

Articolul precedentTrei cazuri de infectare cu virusul HIV depistate în Dolj
Articolul următorCraiova, capitala piloților de raliu. Titi Aur și Bogdan Marisca ajung în Bănie