Trei doljeni au fost depistați ca fiind purtători ai virusului HIV, în urma testărilor efectuate în luna august, aceste verificări fiind făcute lunar în județul Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj, Ștefan Popescu, luna trecută, au fost efectuate aproximativ 2.000 de teste pentru depistarea prezenței acestui virus.

„În luna august, în judeţul Dolj, au fost efectuate 1.898 testări, trei fiind pozitive. Categorii de testare sunt: pacienţi cu boli cu transmitere sexuală, 11 teste, unul fiind pozitiv, bolnavi cu TBC, 33 teste, niciunul pozitiv, gravide, 507 teste, niciunul pozitiv, donatori de sânge, 717 teste, niciunul pozitiv, hemodializaţi opt teste, niciunul pozitiv, control prenupţial, 22 teste, niciunul pozitiv, persoane care au avut contact cu o persoană infectată cu virusul HIV, șapte teste, dintre care două teste pozitive, testări ocazionale, în scop diagnostic sau expuneri accidentale, 37 teste , niciunul pozitiv, la cerere, 556 de teste, niciunul pozitiv”, a spus Popescu.

În prezent, peste 350 de doljeni se află în evidenţele medicale ca fiind purtători ai virusului HIV sau bolnavi de SIDA. Potrivit reprezentanților DSP Dolj,  testarea se face în orice laborator, privat sau din domeniul public, în funcţie de tipul testului, rezultatul fiind dat pe loc sau este nevoie de trei sau cinci testări pe o perioadă mai îndelungată.

Articolul precedentSoluții olandeze pentru zonele afectate de secetă din Oltenia
Articolul următorVIDEO/FOTO. Cuib de gărgăuni, îndepărtat de pompieri din podul unei case din Bucovăț