Noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va deveni funcțional din această săptămână, dar va mai dura o vreme până când primul pacient va fi investigat. În primă fază toate procedurile se vor face sub îndrumarea specialiștilor care vor ajunge în Târgu Jiu tocmai pentru această instruire.

Conducerea unității spitalicești dă asigurări că aparatul poate fi folosit în orice moment, că nu sunt probleme, dar că trebuie respectat protocolul privind instruirea. „Aparatul RMN a fost montat. S-au făcut probele. El poate să funcţioneze şi astăzi, în schimb aşteptăm să vină firma care face instruirea finală şi ni s-a comunicat, prin adresă, că marţi va veni. Instruirea durează trei zile. Acest training înseamnă că pacienţii de pe lista de aşteptare vor veni, iar personalul nostru, sub îndrumarea specialiştilor, va face investigaţii. Deci, vor fi făcute investigaţii, dar sub îndrumare”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Noul echipament de la SJU Târgu Jiu a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, în cadrul unui program finanţat de către Banca Mondială.

Articolul precedentElevii olteni susţin proba scrisă la limba română, în cadrul Evaluării Naţionale
Articolul următorComănescu (PNL Slatina): S-a considerat că şi-a făcut treaba şi noile conduceri au decis că domnul Ţârcomnicu trebuie să continue ca şi lider de grup