Ultimul bilanț al Direcției de Sănătate Publică Dolj indică faptul că aproximativ 1.300 de persoane s-au confruntat cu viroze respiratorii, în ultima săptămână, specialiștii recomandându-le doljenilor care trec prin astfel de situații să meargă la medic de la primele simptome și să evite administrarea de medicamente după propriile reguli.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj continuă monitorizarea sezonului gripal, săptămâna trecută fiind înregistrate nu mai puțin de 1.272 de cazuri de viroze respiratorii și 462 de cazuri de pneumopatii acute.

„În săptămâna 45/2018 în judeţul Dolj s-au înregistrat 1.272 cazuri de IACRS, 462 cazuri de pneumopatii acute şi 0 cazuri de gripă. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 11,59 %. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă de activitate gripală”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate, în județul Dolj, nu mai puțin de 18.661 de persoane.

Medicii recomandă, ca măsură de prevenție, spălatul mâinilor cât mai des. Alături de măsuri igienice, cum ar fi utilizarea batistelor de unică folosință, specialiştii recomandă, dea semenea, evitarea aglomerației si a zonelor unde riscul de îmbolnăvire este mai mare.

„Sezonul rece favorizează apariţia unor boli intercurente, aşa numite boli de sezon, dar şi acutizarea unor boli cronice preexistente. Bolile de sezon includ guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa şi alte afecţiuni acute din sfera ORL. Ele pot surveni în orice anotimp, dar incidenţa lor este crescută în acest sezon tocmai din cauza aerului rece care favorizează scăderea imunităţii locale şi generale a organismului şi creşterea circulaţia germenilor”, a mai spus reprezentantul DSP Dolj.

 

 

 

 

Articolul precedentZilele Roboticii și Mecatronicii, la Universitatea din Craiova
Articolul următorDoljenii petrec ore bune la vulcanizări pentru a-și schimba anvelopele. Cauciucurile second-hand, soluție pentru sezonul rece