Numărul doljenilor care se confruntă cu viroze respiratorii este în creștere de la o săptămână la alta, ultimul bilanț al Direcției de Sănătate Publică Dolj indicând faptul că 2.000 de persoane s-au confruntat cu astfel de probleme în doar șapte zile.

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj le recomadă celor care se confruntă cu astfel de probleme să meargă la medic de la primele simptome și să evite administrarea de medicamente după propriile reguli.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au trecut la monitorizarea sezonului gripal, săptămâna trecută fiind înregistrate nu mai puțin1.437 de cazuri de viroze respiratorii și 499 de cazuri de pneumopatii acute.

„Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (1.936) este crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1.617 cazuri). Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 11,36%.

Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă de activitate gripală. Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, vă comunicăm că până în prezent au fost imunizate 8.070 persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu.

Medicii recomandă, ca măsură de prevenție, spălatul mâinilor cât mai des. Alături de măsuri igienice, cum ar fi utilizarea batistelor de unică folosință, specialiştii recomandă, dea semenea, evitarea aglomerației si a zonelor unde riscul de îmbolnăvire este mai mare.

„Sezonul rece favorizează apariţia unor boli intercurente, aşa numite boli de sezon, dar şi acutizarea unor boli cronice preexistente. Bolile de sezon includ guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa şi alte afecţiuni acute din sfera ORL. Ele pot surveni în orice anotimp, dar incidenţa lor este crescută în acest sezon tocmai din cauza aerului rece care favorizează scăderea imunităţii locale şi generale a organismului şi creşterea circulaţia germenilor”, a mai spus reprezentantul DSP Dolj.

 

 

Articolul precedentCarnetele de muncă, uitate la ITM Dolj. Instituția are mari probleme cu arhiva
Articolul următorConsiliul Județean Dolj împrumută peste 19 milioane de lei de la Ministerul Finanțelor