Peste 10.000 de carnete de muncă se află încă la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, reprezentanții instituției menționând faptul că întâmpină probleme serioase cu reorganizarea arhivei la cerințele actuale.  

Într-o situație prezentată de ITM Dolj, la finele primelor trei trimestre din acest an, se arată că numărul carnetelor de muncă neridicate de titular sau de către angajatorii din județ era de 10.474.

„Dintre acestea aproximativ 1.500 nu pot fi certificate din cauza absenţei unor documente (acte adiţionale, decizii de încetare, state de plată a salariilor etc.) care trebuiau predate de către angajatori. Aceste aspecte au fost incluse în tematica de control, iar societățile vor fi introduse în graficul de control a inspectorilor de muncă pentru a se constata de ce nu sunt aduse actele necesare completării carnetelor de muncă”, au transmis reprezentanții ITM Dolj.

De asemenea, în lipsa personalului de specialitate, ITM Dolj întâmpină probleme serioase cu arhiva instituției, au mai spus cei din conducerea unității.

„Se depun eforturi pentru rezolvarea situației prin forțe proprii, la această dată 10 dintre inspectorii de muncă din cadrul instituței fiind implicați în activitatea de reorganizare a arhivei la cerințele actuale. În ultimii ani tot mai multe persoane fizice și juridice solicită documente din arhiva instituției, întrucât sunt angajatori care nu au contravizat carnetele de muncă iar oamenii întâmpină dificultăți la confirmarea vechimii în muncă pentru servicii de asistență socială”, au conchis reprezentanții ITM Dolj.

Articolul precedentBătaie între suporterii celor două echipe din Craiova, înainte de meciul direct – VIDEO
Articolul următorUn nou val de viroze respiratorii și pneumonii în județul Dolj. 2.000 de persoane înregistrate într-o săptămână