Un bărbat în vârstă de 48 de ani a murit, astăzi, pe scările Spitalului Județean de Urgență Craiova,  la scurt timp după ce a fost externat, bărbatul având o afecțiune coronariană severă și cardiomiopatie dilatativă ischemică și diabet.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova, dr. Cristiana Geormăneanu a spus că bărbatul a fost internat în Clinica de Cardiologie, în urmă cu două săptămâni, dar nu i s-a putut monta un defibrilator cardiac pentru că a avut și o infecție care nu a permis acest lucru.

„A fost internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru montarea unui defibrilator, dar s-a constatat că prezenta un focar de infecție. Se înțepase într-un cui, la un picior și avea o plagă suprainfectată și din această cauza nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului. I s-a instituit tratament cu antibiotic, injectabil pentru tratarea infecției”, a declarat Geormăneanu.

În cadrul SCJU Craiova, pacientul a primit tratament, în cele două săptămâni, medicii susținând faptul că bărbatul a cerut externarea încă din data de 30 august.

„De vineri a tot cerut să fie externat și a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă. Astăzi, medicul l-a externat și i-a dat indicații pentru a continua tratamentul cu antibiotic, acasă, pe cale orală și să revină control și montarea defibrilatorului cardiac”, a completat Geormăneanu.

Imediat după externare, bărbatului i s-a făcut rău și a murit chiar pe scările unității spitalicești, încercările medicilor de a-i salva viața fiind zadarnice.