Fost parlamentar de Dolj și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dolj, profesorul Alexandru Brezniceanu a încetat din viaţă, potrivit unui anunţ al filialei judeţene a PNL.

„Ne despărțim de un om echilibrat, care a cultivat dialogul și a fost un coleg înzestrat cu altruism și spirit de solidaritate”, transmite preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica.

Cariera sa profesională a fost dedicată educației, domeniu pe care l-a slujit în calitate de dascăl și director de școală încă din 1965. Absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Matematică, domnul Brezniceanu a fost profesor de matematică și director la Şcoala Beloţ (jud.Dolj), la Şcoala Hipoacuzici Craiova, profesor cooperant în Maroc, oraşul Marrakech (1976-1981), profesor de matematică la Şcoala 32 din Craiova, profesor de matematică și director la Şcoala generală nr. 11 din Craiova. Cariera politică a început-o încă din 1990, când a devenit deputat de Dolj (1990-1992, urmând alte două mandate de parlamentar (1992-1996 și 1996-2000).

A fost unul dintre cei mai activi parlamentari ai Doljului, având numeroase inițiative legislative și intervenții în plenul Parlamentului României. Contribuția sa majoră la sprijinirea sistemului de educație a fost adusă din calitate de membru și secretar al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, precum și din comisia similară a Consiliului Județean Dolj.

Alexandru Brezniceanu s-a stins din viață în plină activitate civică și politică, angrenat în susținerea comunității în calitate de consilier județean din partea PNL, calitate pe care a deținut-o încă din anul 2000.

Cei care doresc să-şi ia rămas bun o pot face duminică, 5 iulie 2020, ora 12.00, la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi – Postelnicu Fir din Craiova, unde va avea loc slujba de înmormântare.