Virusul West Nile continuă să facă victime în rândul doljenilor. La doar o  săptămână distanță de la confirmarea primelor două cazuri din județ a apărut și cel de-al treilea.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj, de această dată este vorba despre o pacientă în vârstă de 62 ani, din Craiova. Femeia este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova,
evoluția stării sale de sănătate fiind favorabilă.

Săptămâna trecută, virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat de 58 de ani din Craiova şi la unul în vârstă de 42 de ani din Drăgoteşti, cu evoluţie clinică favorabilă la ambii pacienţi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu, a menționat faptul că în cazul tuturor pacienților care ajung la spital cu simptome de meningită, se recoltează analize și se trimit la București în vederea confirmării sau infirmării prezenței virusului. Mai sunt persoane care așteaptă un răspuns în acest sens, dar niciuna dintre situații nu este gravă, dau asigurări medicii.

Infecţia cu virusul West Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Dacă o persoană  prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical.

Articolul precedentOficial. Rețeaua de canalizare a Slatinei, depășită de 16 ori
Articolul următorBărbat rănit în urma unui accident în lanţ petrecut în comuna Leu