Ploaia torenţială care a căzut, marţi seara, la Slatina a inundat străzile din oraş şi mai multe gospodării, capacitatea de preluare a reţelei de canalizare din municipiu fiind depăşită de 16 ori, potrivit reprezentanţilor Companiei de Apă Olt (CAO).

Potrivit unui comunicat remis de Companie, cantitatea foarte mare de precipitații înregistrată, adică 60 litri pe metrul pătrat, în 90 de minute, dublu față de media anuală de precipitații a lunii iulie, a dus la inundarea mai multor străzi din municipiul Slatina.

CAO mai precizează că rețeaua de canalizare a municipiului a avut o funcționalitate de 100%, dar a fost preluată o cantitate de 36.780,88 metri cubi pe oră ape meteorice, adică a fost depășită capacitatea de preluare a rețelei de 16 de ori.

„Sectorul Apa Canal Epurare din cadrul Companiei de Apă Olt a luat toate măsurile care se impun în cazul avertizărilor meteorologice Cod Galben de precipitații abundente. Echipele de intervenție au fost în teren încă de la începutul ploii torențiale și au acționat pentru degajarea apei de pe străzi, pentru a deschide geigerelor obturate de diverse materiale aruncate pe domeniul public sau în rețeaua publică de canalizare. Compania de Apă Olt a intervenit pe 16 străzi și a evacuat apa din 20 gospodării”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, reprezentanţii CAO fac apel la cetățenii și agenții economici din municipiul Slatina să nu mai arunce resturi menajere și alte materiale nebiodegradabile în rețeaua publică de canalizare și pe domeniul public, având în vedere problemele care pot apărea în caz de precipitații abundente.

„Cetățenii pot apela numărul de telefon de la Dispecerat – 0249 300 784, pentru semnalarea problemelor apărute. Compania de Apă Olt îi asigură pe toți beneficiarii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din județ că intervine rapid pentru remedierea problemelor. Compania de Apă Olt este parte a fiecărei comunități”, mai precizează CAO.

Articolul precedentO tânără din Ciupercenii Noi s-a sinucis aruncându-se cu mașina în Dunăre
Articolul următorTrei cazuri de infecție cu virusul West Nile, confirmate în Dolj, în doar o săptămână