Mai mulţi tineri cercetaşi din Belgia au ajutat comunitatea din comuna olteană Grădinile, în cadrul unui proiect de voluntariat iniţiat de școala și primăria din localitate, care s-a derulat pe opt zile.

 

Alina Lupu, unul dintre organiazatori, spune că asociaţia „Jeunes en Roumanie” a trimis tineri cercetaşi în țara noastră în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat în folosul comunităţilor locale rurale din România.Tinerii scouts belgieni se deplasează în România pe propria lor cheltuială, pentru a realiza un proiect de voluntariat, cu alte cuvinte pentru a veni în sprijinul populaţiei în mod gratuit, prin efectuarea unei munci necesare comunităţii locale.

Această asociație lucrează cu sprijinul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și a Asociației comunelor din România.

Intervenţia financiară a comunităţilor se limitează la punerea gratuită la dispoziţia tinerilor belgieni a unei infrastructuri de cazare minimale pentru durata sejurului lor în comună. Cheltuielile legate de hrană sunt în sarcina lor.

Aceștia desfășoară trei tipuri de proiecte: animație pentru copii 3-12 ani; șantiere de renovare, ajutor pentru localnici; șantiere ecologice.

„Noi am optat pentru șantierul ecologic, astfel că, tinerii din Belgia împreună cu cei din comuna Grădinile au desfășurat activități de ecologizare și activități educative pentru sensibilizarea populației locale față de problemele legate de mediul înconjurător. Este pentru prima dată când în județul nostru se desfășoară un astfel de proiect și m-am gândit că ați putea populariza acestă informație ca să încurajăm și alte școli și primării să inițieze astfel de proiecte”, a afirmat Alina Lupu.

Copiii din comună au fost încântați de acest proiect, iar tinerilor belgieni le-a plăcut „tabăra” din comuna Grădinile, au legat prietenii cu elevii școlii, s-au implicat activ și au participat cu bucurie în toate activitățile propuse.

„Am învățat și unii, și alții multe lucruri în aceste opt zile minunate”, mai spune Alina Lupu.

Articolul precedentTransfer de autoritate al militarilor polonezi aflaţi în misiune la Craiova
Articolul următorBulgar prins cu peste 850 de parfumuri posibil contrafăcute, în vamă la Calafat