Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34, din Daneţi şi Teasc, sunt cercetaţi de poliţişti după ce au înşelat o femeie în vârstă de 78 de ani, folosind metoda „Accidentul“. Prejudiciul, în valoare de 10.000 lei, a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Potrivit IPJ Dolj, tinerii sunt cercetaţi pentru înşelăciune.

Planul tinerilor a început, în noaptea de 28 spre 29 mai. O tânără care s-a recomandat a fi nepoata sa a suant-o pe bătrâna de 78 de ani, şi i-a spus că a suferit un accident şi are nevoie de suma de 25.000 lei pentru o intervenție chirurgicală.

Fără prea multe detalii, i-a solicitat femeii de 78 de ani să discute cu un bărbat, care s-a recomandat a fi medic şi care, la rândul său, i-a repetat bătrânei că are nevoie de suma de 25.000 de lei, pentru a o opera pe nepoata sa.

Persoana vătămată le-a explicat celor doi că nu deține decât suma de 10.000 lei, iar presupusul doctor i-a spus acesteia că se va prezenta la locuința sa un reprezentant al unei bănci, pentru a ridica banii.

La scurt timp, la locuința femeii din Dăbuleni s-a prezentat un bărbat care a luat suma de 10.000 lei, fără a-i da acesteia explicaţii.

După ce a dat banii bărbatului necunoscut, în urma discuţiilor cu membrii familiei, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunțat poliția.

„Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti şi restituit femeii, iar cercetările continuă în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune“, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Articolul precedentCraiova intră în competiție. Vrea să devină „Capitala Tineretului”
Articolul următorJudeţul Dolj, din nou sub COD GALBEN de vreme rea. Se aşteaptă ploi, vijelii şi grindină