Peste 330 de pachete de ţigări de contrabandă au fost găsite, miercuri, de poliţiştii Craioveni, în urma unei acţiuni la comercianţii de legume şi fructe din municipiu. La activitate au participat 10 poliţişti, care au verificat 11 societăţi comerciale şi nouă persoane fizice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că oamenii legii au constatat o infracţiune de contrabandă cu ţigări şi au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, conform Legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 85.500 lei, iar mărfurile confiscate, aproximativ 600 kilograme legume şi fructe, se ridică la valoarea de peste 1.600 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat suma de 800 lei şi au indisponibilizat 339 pachete de țigări fără timbru fiscal românesc, în valoare de 3.390 lei. Un dosar penal a fost deschis în această cauză.

„Cu ocazia unei verificări efectuate la un agent economic din Craiova, poliţiştii au constatat că reprezentanţii acestuia dețineau 339 pachete țigări fără timbru fiscal românesc. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, fiind indisponibilizate 339 pachete țigări diferite mărci, în valoare de 3390 lei“, a declarat reprezentantul IPJ Dolj.

Articolul precedentCartele electronice în loc de bilete sau abonamente pentru autobuzele din Craiova
Articolul următorUn etaj al Clinicii de Neurologie 2 a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, renovat şi modernizat