Un bărbat a fost reținut, după ce a fost depistat că într-o remorcă frigorifică transporta aproximativ 420.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în  valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro. Șoferul a fost identificat de către polițiștii de frontieră din Calafat, după ce parcase remorca în localitatea Seaca de Câmp. 

Polițiștii din cadrul Frontierei Calafat au efectuat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia, pe raza localității Seaca de Câmp, au identificat o remorcă frigorifică fără numere de înmatriculare, oprită pe partea carosabilă.

Zona a fost monitorizată, iar câteva ore mai târziu a sosit un bărbat la volanul unui cap tractor, care a  încercat să cupleze remorca.

Șoferul a fost legitimat, stabilindu-se că este un cetăţean român. Întrebat cu privire la încărcătură, bărbatul a declarat că transportă produse de panificație congelate.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că remorca era încărcată cu europaleţi care conţineau baxuri cu ţigări, fără banderolă fiscală.

„În urma inventarierii, polițiștii de frontieră au stabilit că în interior, se aflau 840 de baxuri ce conţineau cantitatea totală de 8,4 milioane țigarete fără marcaje fiscale. Țigările, în valoare totală de peste 1.400.000 de euro, camionul şi remorca frigorifică au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi lăsate în custodia Biroului Vamal Slatina”, arataă Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră, împreună cu polițiștii din cadrul IPJ Dolj – SICE efectuează cercetări, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă asimilată.

Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedent4 motive pentru care nu e indicat să dormi cu televizorul în cameră
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET