Termocentrala de la Ișalnița din județul Dolj și CET II din Craiova se găsesc într-un clasament al celor mai mari poluatori din Europa, situația fiind întocmită de Direcția Generală Politici Climatice a Comisiei Europene, în funcție de emisiile de dioxid de carbon (CO2).

Conform acestui clasament, pe locul 114 în Europa se regăsește sucursala a SC Complexul Energetic Oltenia SA, Electrocentala Ișalnița, care a înregistrat valori ale CO2 emis de 2.528.089 de tone.

O altă sucursală a SC Complexul Energetic Oltenia SA, Craiova II, se regăsește în primele zece cele mai mari poluatoare din România, cu emisii de 1.265.999, fiind pe locul 263 în Europa.

Pe locul 38 la nivel european se situează Termocentrala Rovinari, sucursală a Complexului Energetic Oltenia, cu emisii de CO2 (conform verificărilor din 2018), de 5.191.433 de tone.

Cea de a doua sucursală a SC Complexul Energetic Oltenia SA, Turceni, din județul Gorj, a înregistrat emisii de CO2 în valoare 4.069.124 de tone, situându-se pe locul 60, la nivel european.

Articolul precedentPeste 750 de locuri libere pentru clasa pregătitoare, în județul Dolj
Articolul următorBăut și fără permis, un doljean s-a urcat la volanul unei mașini neînmatriculate și a făcut accident