Un târg pentru promovarea produselor artizanale din zona transfrontalieră România-Bulgaria va avea loc, sâmbătă, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, evenimentul având scopul de a dezvolta zona de graniță dintre cele două țări prin finanțarea unor proiecte comune.

Inițiatorul proiectului FairDeal este Veliko Tarnovo Municipality, căruia i s-au alăturat Asociația Dimanche, Camera de Comerţ Bilaterală Bulgaria – România și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

„Principalul obiectiv al acestui proiect este de a crea noi oportunități economice pentru liber profesioniștii și antreprenorii din zona transfrontalieră româno-bulgară prin intermediul unei platforme de vânzare online a produselor tradiționale locale. Această platformă online de vânzare va avea rolul de intermediar între artizani și cumpărători și le va permite antreprenorilor să își crească prețul de vânzare al produselor lor prin scurtarea lanțului de aprovizionare care duce la consumatorul final. Astfel, proiectul își propune să exploateze potențialul creator al artizanilor locali și să scadă numărul oamenilor neangajați, o problemă foarte serioasă care se înscrie în programul Interreg VA Romania-Bulgaria”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Conform organizatorilor, 15 pavilioane de expunere din cadrul târgului sunt disponibile artizanilor români, care se pot înscrie printr-o solicitare la adresa de e-mail [email protected]. Pavilioanele vor fi alocate în ordinea primirii solicitărilor.

Articolul precedentPolițiștii doljeni, șapte victorii în campionatul de minifotbal din Olanda
Articolul următorPiața Gării din Craiova, schimbată în totalitate